Note :: you read this message because your navigator does not support the standards of the Web. We suggest you updating your navigator.

NL - FR

ALLES WAT U VOORAF WIL EN MOT WETEN VOOR U EEN BALLONVAART MAAKT.

Steeds vaker zie je ballonnen die het luchtruim sieren. Maar voor velen blijft vliegen in zo'n ballon iets 'onbereikbaars'. Niets is minder waar, het is een buitengewone en zeer veilige ervaring waarvan u nog jaren zal nagenieten. Daarenboven is hoogtevrees onbestaande in een ballonmand omdat er geen rechtstreeks contact is met de grond. Veel mensen die met een luchtballon hebben gevaren, beschrijven hun vlucht als n van de sereenste en meest rustgevende momenten die ze ooit al beleefd hebben. Je krijgt een geweldig gevoel van vrijheid en ervaart een onwaarschijnlijke stilte.

Onze ballonvaarten vinden meestal plaats tussen april & oktober, enkel bij zonsopgang of een paar uur voor zonsondergang. Dit komt omdat een ballon moet varen in 'stabiele' weersomstandigheden. Overdag is het t onstabiel door thermiek en windstoten. 's Morgens en 's avonds is de atmosfeer rustiger. In de wintermaanden kan wl de hele dag worden gevaren. Men kan ideaal ballonweer omschrijven als volgt: bewolkt of zonnig maar droog, geen buien of onweer binnen een straal van 50km, een niet al te sterke grondwind (voor een veilig vertrek en rustige landing) n een goede zichtbaarheid (vanaf 10km grondzicht).

Een ballonmand biedt plaats - afhankelijk van het formaat - aan 2 tot 10 passagiers. Koud is het in de mand zeker niet! De temperatuur daalt slechts 1 graad per 500m, maar omdat u geen wind voelt en door de brander voelt het warmer aan dan op de grond. Wij raden u aan een stevig paar wandel- of sportschoenen te dragen. Verder hoeft u zich niet speciaal te kleden, enkel een hoedje is aan te raden tegen de warmte-uitstraling van de brander.

Een ballon vliegt gemiddeld op een hoogte tussen de 150 en de 1000m, al naargelang de streek en de weersomstandigheden. Algemeen kan men stellen dat - hoe dichter men zich rond Brussel bevindt - hoe minder hoog een ballon mag varen, door het heel drukke luchtverkeer rond Zaventem. Concreet betekent dit dat we in Aarschot tot een hoogte mogen gaan van 500m, in de regio Tienen kunnen we al stijgen tot 1000m. In een straal van 20km rond Brussel zijn ballons absoluut verboden, de stad Leuven en Mechelen behoren daar helaas ook al bij. Verder wordt deze verboden zone begrensd door Tremelo, Rotselaar, Haasrode, Waver, Halle en Asse. Rond deze zone kiezen we onze vertrekplaats, in functie van de windrichting, de windsnelheid en - in de mate van het mogelijke - de woonplaats van onze passagiers.

tel 016 / 35 35 35
Balloonflights bvba/sprl, Kwabeekstraat 4, B-3370 Boutersem, België/Belgique
BTW/TVA/VAT BE 0881.713.271 - IBAN BE25 0014 8853 1482 - BIC GEBABEBB
2006-2019 balloonflights.be | Web Agency & graphical studio GLUCONE